Ajánlat kérése

(több elem kijelölése: ctrl + klikk)

Budai Attila

 

Budai Attila

Mióta tudod, hogy lakberendező akarsz lenni?
​Rajz szakos tanárként végeztem, és ezzel párhuzamosan kezdtem el egy lakberendező tanfolyamot, egy napon is volt a rajz államvizsgám és a lakberendező gyakorlati vizsgám. Ez nagy előnyömre van a munkám során: a vizuális képzettségem lakberendezőként abszolút többletet ad. Például a mai napig kézzel rajzolok meg sok előzetes tervet. Az ügyfelek számára olyan ez, mint a varázslás.
 
Később meg is alapítottad saját vállalkozásodat, a Térélményt. Mi a munkamódszeretek?
A pályámat 15 évvel ezelőtt vendéglátóhelyek tervezésével kezdtem, és ugyanezek belső tereinek dekorációs festésével. Addig, amíg nem alakult ki egy koncepció, bele sem kezdtem egy munkába. Fontos lehet a hely neve, és egy meghatározó tematikai elem. Ha ezt sikerül együtt a megrendelővel felvázolni, szinte megy minden magától.
 
Két közös projekted volt a Coninvest-el, az egyik a Dock Cafe, Szegeden. Mi volt itt a koncepció?
​Itt a tulaj egy korábbi vállalkozásából vitte tovább a “Dock” nevet. Ebből adódott, hogy egyfajta rakodótér jelleget sugározzon ez a loft típusú impozáns tér. Épp ezért sincs például galéria sem. A műemléképület fala több helyen látványelem, és az is koncepció volt, hogy a dekoráció csak képekkel legyen kivitelezve. Ez a vászonra nyomtatott montázsszerű képi anyag adja a dokkosságot. Fontos volt a tanulószoba jelleg kialakítása is az ideérkező külföldi diákok miatt, valamint hogy családias és otthonos környezetet biztosítsunk a vendégeknek. Minden anyagnak van textúrája, minden megfogató, tapintható, ezáltal tud közvetlenséget sugározni a hely.​
 
A Coninvest volt ennél a helynél a beszállító. Milyen bútorok kerültek a térbe? Miért azokat választottad?
Egy korábbi kávézó kapcsán találkoztunk körülbelül tíz éve. Akkor kiderült, hogy minden vezető márka megtalálható a Coninvest választékában. Épp ezért, ha vendéglátóhelyeknek dolgozom, a mai napig őket keresem meg. Ami különösen fontos számomra, hogy egy olyan alapos és részletes vizuális tervvel reagálnak az előzetes koncepciómra, amit rögtön mutathatok már az ügyfélnek is akár. Ez talán még lényegesebb a nagy választéknál, amit itt megtalálhatok. Amit a Dock Cafe-nak biztosítottak, azok az ülőszékek, bárszékek, unikális fotelek, na meg a rendkívül divatos farönkök. Nagyon változatossá tudták tenni az ülő-alkalmatosságokat.
 
A Vitrinnek szintén Szegeden a kültéri berendezéséért voltál felelős. Hogyan tudtad egységesíteni a belső tér stílusát a külsővel?
Nagyon fontos szempont volt itt, hogy a Vitrin a Dóm téren helyezkedik el. Kívül a teraszt nyáron értelemszerűen sokkal több fajta korosztály látogatja, például a Szegedi Szabadtéri Játékok miatt: épp ezért könnyebb bútorokat választottam a belső tér berendezésével ellentétben, és valamivel élénkebb színek jelennek meg. Ezzel frissítettünk, és szolidan tudtuk felszínezni a terasz látványvilágát. A végső összképet a napvitorlák fogják megadni, melyek ugyanolyan három színnel rendelkeznek, mint a bútorok.
 
Ha már Szeged, mennyiben szoktad figyelembe venni egy város arculatát, amikor tervezel? A helység is vagy csak a konkrét helyszín számít?
Abszolút számít. A Dokk Cafe esetében például a tiszai rakpartnak egy-két fényképe is be van csempészve a képek közé. A tematika kiválasztása szabja ezt meg, amiben mindig figyelembe vesszük a tágabb környezetet is.
 
Milyen volt a munka a Coninvest-el? Tervez-e további együttműködést a két cég?
A munkakapcsolataimban a személyesség nagyon fontos. Itt ezt megtaláltam. Mindenkinek meg kell legyen a termékek választéka mellett a megfelelő ügyfélkezelési képessége is. A Coninvest számomra garancia ebben.

A Dock képeiért köszönet Szigeti Bálintnak (Designsziget Kft.).

Webfejlesztés: Ketsh Web
Copyright 2011 Coninvest Kft. Minden jog fenntartva.

Cookie Policy HU