Ajánlat kérése

(több elem kijelölése: ctrl + klikk)

A bútordivatot Milánóig követtük

A bútordivatot Milánóig követtük

Aki kicsit is szereti a divatot követni és nem csak az öltözködésben, hanem a bútor design tekintetében is, a figyelmét biztos nem kerüli el a milánói SALONE kiállítás. Ez a pár nap a bútorok a dizájnerek és a formatervezés nagyszabású ünnepe, a fél világ ilyenkor erre figyel. A kiállítás idén is óriási méreteket öltött, akár egy hatalmas bútorszalon, ahol a város is bemutatóteremmé változik hangulatos dizájnkerületekkel.
A Milánói Design Week idén április 9-től április 14-ig tartott, amin természetesen mi is részt vettünk. A szakma két legjelentősebb eseménye zajlott, az egyik a már említett Salone Internazionale del Mobile nemzetközi bútorkiállítás, ami kiegészült a Fuorisalone („saloni-n kívüli”) eseménysorozattal is. Itt tervezők, gyártók, vásárlók ismerkednek egymással, alakítanak művészeti és kulturális közösségeket. Gyakran azok a művészek, bútortervezők állítják ki itt a munkájukat, akiknek egy stand bérlése a Salone-n esetleg anyagi nehézségekbe ütközne. Munkáik ellepik az óvárost, új vérkeringést, új lüktetést hoznak a régies terekbe. A híres üzletek gyönyörű kirakataiba szinte beköltöznek a dizájnerek, izgalmas kreációikkal, “blikkfangos” formákkal kápráztatva a kíváncsi közönséget.
Idén mindenhol azt vettük észre, hogy a követendő trend egy terméken belül is - pl. egy asztal, szék, szekrény esetében - a különböző anyagok, textúrák keverése lesz. A fát ötvözik betonnal, bőrrel, márvánnyal, kővel...a lehetőségek végtelenek, csak a dizájner merészsége dönti el, hogy milyen formába önti alkotói elképzeléseit. És ha már formabontó alkotásokról van szó, a Dóm téren kiállítottak egy olyan installációt, ami a Design Week szimbóluma is egyben és az alkotás az 50. szülinapját töltötte éppen. A női idomok szimbolikája mély tartalmakat rejt és talán minden korban más jelentősége van a forma jelentésének. Minket mindenesetre megihletett, mely élmények a jövőbeni partnereink megmunkált bútoraiban manifesztálódnak majd.

Webfejlesztés: Ketsh Web
Copyright 2011 Coninvest Kft. Minden jog fenntartva.

Cookie Policy HU