Ajánlat kérése

(több elem kijelölése: ctrl + klikk)

Helló vidék!

Helló vidék!

Huszonhét éve a konyha a szenvedélyünk. Rajongunk a szépen megmunkált konyhapultokért, a modern gépekért, az új technológiákért és szeretünk lehetetlennek tűnő kihívásokat teljesíteni. Az évek alatt mindig a komplexitásra törekedtünk, így egy megbízás ma már nem áll meg a konyhai tervezésnél és kivitelezésnél, hanem kiegészül a belsőépítészettel, a szerviz- és karbantartási szolgáltatásunkkal.  Nyitottunk új piacok felé is, ezáltal a Coninvest cégcsoport ma már a retail üzletág területen is meghatározó szereppel bír.

Papp Tibor cégvezetőt kérdezzük, hogyan látja jelenleg a cég helyzetét, jövőbeli terveit, irányait.

 

Tibor, először is régen beszélgettünk, hogy érzed magad most?

Köszönöm, rendben vagyunk. A tavalyi évben kiemelkedő sikereket értünk el minden üzletágunkban, illetve véghez vittük a Coninvest cégcsoport szerkezeti átalakítását, mely a következő évek fejlődésének az alappillére lesz.

A 2020. év eleje nagyon erősen indult számunkra, ráadásul az elmúlt három hónapban különösen nehéz feladatok, új kihívások és rengeteg munka terhelte a vállalatvezetők mindennapi életét.

Jelenleg azt tudom mondani, hogy szinte teljes gőzzel dolgozunk, illetve a megfelelő kapacitással dolgoztunk a korlátozások ideje alatt is. Természetesen mindvégig a munkatársaink egészségügyi biztonságát szem előtt tartottuk.

Az volt a fő célkitűzésünk, hogy egyetlen Partnerünket és munkatársunkat se hagyjuk magára. Sokat kommunikáltunk a lehetséges csatornákon, illetve minden megrendelőnkkel közösen alakítottuk ki azokat a válság szülte projekt megállapodásokat, pénzügyi konstrukciókat, melynek segítségével közösen - talán, már azt tudom mondani- sikeresen átvészeltük az elmúlt időszakot.

Elképesztő, hogy ebben a krízishelyzetben – amikor a legtöbben pánikszerűen lehúzzák a rolót – Ti szinte szárnyaltok, egymást követik az új megbízások, melyek közül láthatóan egyre több a vidéki projekt is. Mi lehet ennek az oka?

Kecskemétiként soha nem tettem különbséget egy budapesti és egy földrajzilag távolabbi, úgymond vidéki megbízás között, hiszen mindegyiket a legjobb tudásunk szerint végezzük el. Nagyon tudatos üzleti terv és stratégia alapján dolgozunk és építkezünk nap, mint nap. A budapesti és Pest megyei munkák, projektek száma az utóbbi időben sem csökkent, viszont ma már a forgalmunk közel 40%-át a vidéki területekről származó feladatok teszik ki. Coninvest-es autóink egyre többször megfordulnak a Balaton-felvidéken, neveket is említve például a Tarányi-Présházban, melynek a konyháját mi terveztük és szállítottuk egy kis belsőépítészeti tervezéssel is kiegészítve. Említhetem még a Silverine Lake Resort Hotelt Balatonfüreden, vagy egy új projektünket, amiről még részleteket nem árulhatok el, csak annyit, hogy szintén a Balatonhoz kapcsolódik. A nagy szállodaláncok vidéki egységeinek fejlesztésében is részt veszünk - Danubius Hotels, Hunguest Hotels – közül szívesen emelem ki a balatonfüredi Hotel Marina belsőépítészeti felújításait.

Megerősítve jelenlétünket az idei évtől kiépítettük a Balaton szerviz szolgáltatásunkat.

Dunától keletre tekintve, Gyöngyösön épp most fejeződött be a Bori Mami Étterem teljes konyhai átalakítása, ami szintén egyik kiemelt referenciánk lesz. Mindenkinek ajánlom, látogasson el ide! Hasonlóan szép projektjeink, de már gyárüzemi területen, a GIANT és a B.Braun Magyarország gyöngyösi üzemeinek új étterem és canteen kialakításai. Jelenleg kivitelezés alatt áll egy Tisza-tó melletti, sarudi és egy kiskőrösi étterem is. Ígérem, mindkettőről fogunk olvasni még az idei szaklapokban! Hello vidék!

Koncentráltok még más városokra is? Mely települések vannak még fókuszban?

Mivel kecskeméti születésű vagyok, engedd meg, hogy ezzel kezdjem a felsorolást, hiszen az ottani Mercedes gyár központi konyhájának és étkezőjének kiépítése egy korábbi meghatározó munkája volt a cégnek, amit én is büszkén mesélek otthon.

Veszprémben csak idén három projekten dolgoztunk, köztük a Siemens gyártelepein komplett konyha- illetve mosogatástechnológia telepítésével, de remélem, hamarosan miskolci és debreceni munkákról is beszámolhatok.

Mennyire jelent gondot a logisztika? Itt ezalatt a nagyobb távolságokat értem. Hogyan menedzselitek ezt a gyakorlatban?

A logisztikai feladatokkal nincs különösebb gondunk, az egész ország területét tudjuk fedni saját, vagy alvállalkozói erőforrásokkal. Ami mára már különösen nagy kihívást jelent, az a helyszíni szerelések, projekt kivitelezések szervezése és végrehajtása. Az egész területért Kovács Dénes Kollégám felel és biztosítja azt a „Coninvest” kivitelezési színvonalat, amit a mi Megrendelőink - illetve mi magunk is – elvárnak tőlünk.

Mennyire igényel más típusú figyelmet Tőled egy vidéki projekt? Milyenek az ügyfélkapcsolatok? Vannak különbségek és hasonlóságok, összehasonlítva egy pesti megbízással?

Mindig szívesen megyek vidéki tárgyalásokra, könnyen tudok azonosulni a környezettel és jó kapcsolatot teremteni bárhol a vidéki Magyarországon. Talán, ami kicsit más, hogy egy-egy tárgyalás alkalmával több időt fordítunk a partnerünkkel egymás és az aktuális beruházás történetének, üzleti céljainak megismerésére. Ezt követően az üzleti rész már pár perc alatt megbeszélhető…

 A Coninvest részéről úgy viszonozzuk a bizalmat, hogy lehetőséget biztosítunk a projekt bemutatására a kommunikációs csatornáikon, kapcsolatfelvételt a szakmai szervezetek irányába.

Általánosan mondhatom, hogy a Coninvest ügyfélkapcsolatok abban különlegesek, hogy nem fejeződnek be az átadás-átvételi eljárással, inkább ott kezdődik egy hosszútávú üzleti/ baráti együttműködés és közös kommunikáció.

Milyen tervek vannak még 2020-ra? És a jövőre nézve?

A 2020. évi cégbemutatónkban megjelent egy kép, egy új irodaház, raktár, oktató - és bemutatóterem koncepció, a homlokzatán Coninvest felirattal. Ez most a következő időszak legnagyobb kihívása részünkre.

Van kedvenc idézeted?

„Küldetésünk egy olyan B terv megalkotása, amely egyszerre szolgálja az emberek, a bolygónk és a profit érdekeit. Az A terv, amelyben a vállalatokat egyedül a nyereségtermelés érdeke vezérli, ma már elfogadhatatlan.”

Richard Branson: A Virgin-módszer

 

Webfejlesztés: Ketsh Web
Copyright 2011 Coninvest Kft. Minden jog fenntartva.

Cookie Policy HU