Ajánlat kérése

(több elem kijelölése: ctrl + klikk)

Kelemen Csilla

 

Kelemen Csilla

Milyen stílusban kellett belsőépítészetileg kialakítanod a Fakanál éttermet?
A régi tipikus magyaros éttermet akarták lecserélni, frissíteni. Alapvetően a turisták miatt maradt a magyaros kiindulás, de ezt egy modernebb színvilággal, frissebb stílusjegyekkel oldottam meg. A stílust erősen befolyásolta az épület műemlék jellege, igazából ehhez kellett igazodni, de első lépésként a funkciót határozta meg a megrendelő csoport: egy önkiszolgáló rendszerben működő éttermet szerettek volna, amely illeszkedik a csarnok építészeti milliőjébe.
Milyen alapanyagokból dolgoztál, és miért azokat választottad?
A helyiség meglévő anyagai, építészeti elemei elég kemény, rideg anyagok, gondolok itt a fém-tartószerkezetes födémre, az üvegportálra. Ezeket feltétlenül oldani kellett, illetve hogy még barátságosabbá és vonzóbbá tegyük a vendégeknek, sok természetes alapanyagot használtunk: a padlóra faburkolatot, fa kerítéselemeket, ezeken kívül pedig még egy igazi fát is betettünk dekorációnak. A bútorokban is ezek az anyagok domináltak, mindent antikolt, régies kivitelben készítettek el. A végleges koncepciót a tulajdonosokkal együttműködve alakítottuk ki, külön köszönte Novák Lászlónak, aki kreatív ötleteivel hozzájárult a végső kép kialakulásához.
Rendhagyó módon most nem csak a belsőépítészetért voltál felelős, hanem a teljes dekorációt is rád bízták az étterem megnyitása előtt. Miért jó ez, és hogyan valósítottad meg?
Mivel ezen a projekten közel másfél éve dolgozom, hetente tartottam a kapcsolatot a megrendelővel, és jártam a helyszínre, így teljes mértékben beleéltem magam ebbe a világba. A tervezés során rengeteg elképzelés alakult ki bennem, ami igazán nem is a tervrajzon bontakozott ki, hanem már a kivitelezés végén. Akkor jöttek még gondolatok, alakult ki a végleges kép. A megnyitás után még folyamatosan járok ki elemezni, átérezni a helyet, az atmoszférát, és kiegészítem, ha valamivel szükséges. A nagy raklapokból kialakított tányérfalat például hetente átpakoltam, valahogy mindig másképpen láttam, ahogy fejlődött, csinosodott a hely.
A Vásárcsarnok immáron az Unesco világörökségi védelme alatt álló épülete. Miben befolyásolta ez a te munkádat?
Tervezői „hitvallásom” alapja, hogy tiszteletben tartom a tervezendő helyiség alap stílusjegyeit, alap adottságait, itt is ugyanez történt: a műemlékvédelem szakembereivel szoros kapcsolatban álltunk a  tervezés során, a közös munka alatt egyeztettük elképzeléseinket, próbáltam  közelíteni a kéréseket a megrendelő igényeihez. Azt hiszem, ez sikerült, és mindenkinek elnyerte a tetszését a végeredmény.

Webfejlesztés: Ketsh Web
Copyright 2011 Coninvest Kft. Minden jog fenntartva.

Cookie Policy HU