Ajánlat kérése

(több elem kijelölése: ctrl + klikk)

Legújabb referenciánk: A Budapest Airport új mólója

Legújabb referenciánk: A Budapest Airport új mólója

Az elmúlt években a Coninvestnek többször is lehetősége adódott, hogy a Budapest Airporttal közösen dolgozzon csodálatos projekteken. A legutóbbi közös munka során a Coninvest az 1-es móló számára szállította a minőségi design asztalokat, székeket, bárszékeket, bárasztalokat, kültéri lounge székeket és a hozzá tartozó kisasztalokat. A projektről és a Coninvesttel folytatott közös munkáról a Budapest Airport munkatársai mesélnek.

 

 

Ki készítette a móló belsőépítészeti designját? Mi volt a fő irányvonal, elképzelés a belső terek kialakításakor?

 

Az 1-es móló dizájnját a DVM Group tervezte. A belsőépítészeti elemeket és a díszítést a Magyarországon jellegzetes vizes élővilág, illetve Magyarország, mint a vizek országa ihlette. Az üveg térelválasztók mintái vízbe dobott kő keltette hullámokat idéznek, az egész móló színvilága is természetes árnyalatokból merítkezik.  Az 1. móló tervezésénél a fa is kiemelt szerepet kapott – a központi csarnok fái mellett az ülőbútorok és a padlóburkolat is hűen tükrözi ezt az elgondolást.

 

A belső terek kialakítása adott volt, hiszen egy repülőtéri utasmóló jól körülhatárolható paraméterekkel rendelkezik: a beszállítókapuk hosszú folyosókon kapnak helyet, az utasok számára kialakított várótérrel, a kényelmes időtöltést pedig vendéglátóegységek és vásárlási lehetőséget biztosító üzletek is garantálják. Ez volt a kiindulópont, ehhez alkalmazkodva kellett kidolgoznunk egy egyedi és gyönyörű dizájnt, az utasok igényeihez maximálisan igazodva – a visszajelzések azt mutatják, a tervezés elérte a célját.

 

Mennyi ideig tartott a móló projektjének kivitelezése? Mi jelentette a legnagyobb kihívást?

 

Rekordidő, kevesebb, mint egy év - pontosan 339 nap - alatt fejeztük be az 1-es móló építését. Ez már önmagában nem kis kihívást jelentetett: az építkezés egy működő, utasforgalmat bonyolító repülőtér légi oldalán, szigorúan szabályozott környezetben zajlott. A vállalt határidőt a Budapest Airport napra pontosan tartotta: az épület június 22-én készen is állt az utasok fogadására.

 

Hogyan kerültek kapcsolatba a Coninvesttel? Miért őket választották?

 

A Coninvesttel több projekten dolgoztunk együtt a móló kivitelezését megelőzően is: ezek közül a repülőtéri dolgozók számára megnyitott kantin, a bud:bistro tervezését és kialakítását emelném ki, ahol a belső tér, a minőségi és esztétikus bútorok azonnal elnyerték a dolgozók tetszését. A cég biztosította a 2011-ben megnyitott SkyCourt székeit is, amelyekkel szintén pozitív tapasztalatunk volt.  Azért is szeretünk a Coninvesttel dolgozni, mert a vállalat nagy tapasztalattal rendelkezik a nagyforgalmú vendéglátó egységek belső tereinek kialakításánál. A repülőtér bizonyos szempontból hasonló ehhez a közeghez: rengeteg ember fordul meg itt, akik számára a kényelem és a dizájn egyaránt fontos. A tapasztalataink azt mutatják, hogy a Coninvest által biztosított bútorok nemcsak kényelmesek, hosszan tartóak és esztétikusak, hanem könnyen karbantarthatóak is, ami egy ilyen nagyforgalmú területen az üzemeltető számára nagyon fontos szempont.

 

Hogyan zajlott a közös munka, a terek megtervezése, berendezése?

 

A móló paraméterei, így a közösségi terek is adottak voltak, egyedül az elrendezésben és a dizájnban tudtunk szabad kezet adni. A részletes koncepciót a DVM alakította ki a Coninvest tanácsadói közreműködésével. A közös munka gördülékenyen zajlott, a kisebb fennakadásokra pedig gyorsan találtunk megoldást: például, ha az eredeti elgondolásnak megfelelő bútort nem lehetett beszerezni, a Coninvest minőségben és arculatban is megfelelő alternatívát talált.

 

Mi alapján választották ki a bútorokat? Hogyan segített ebben a Coninvest?

 

A részletes bútortervet a DVM szolgáltatta, a tervnek megfelelő bútorokat pedig a Coninvesttel közösen választottuk ki. A szakmai tanácsadást a Coninvest végezte: az ő tapasztalataikra hagyatkozva választottuk ki a színvilágban és dizájnban is megfelelő darabokat, szem előtt tartva a jövőbeni magasfokú kihasználtságot. Időtálló, könnyen kezelhető és karbantartható darabok kaptak helyet az 1-es mólón.

 

Idén visszatért a tenger motívuma a design, a belsőépítészet világába. Hogyan jelenik meg ez a móló épületében?

 

Ez a belsőépítészeti trend kifejezetten kézenfekvő volt az 1-es móló tervezése során: a víz, a természetes környezet és színek, illetve a fa is kiemelt szerepet kapott. A már említett „vízbe dobott kő”, a fodrozódó víztükör motívuma mellett hangsúlyos díszítőelem az összekötő folyosón található fotóinstalláció, amely mellett elsétálva folyamatosan változó szemszögből bontakozik ki a Máté Bence természetfotográfus által megörökített tájkép, a vizes élővilággal és az ott élő kócsagokkal.

 

Webfejlesztés: Ketsh Web
Copyright 2011 Coninvest Kft. Minden jog fenntartva.

Cookie Policy HU