Ajánlat kérése

(több elem kijelölése: ctrl + klikk)

Mátrabérci Zsolt

 

Mátrabérci Zsolt

2010-ben az Európa Kulturális Főváros kapcsán Pécs számos közterülete újult meg, ahol három jelentősebb beruházás vette ekkor kezdetét, melyek közül az egyik a négycsillagos Corso Hotel volt. A butikhotel építészeti koncepciójáról Mátrabérci Zsoltot, a hotel belsőépítészeti kialakításáért felelős Attract Kft. egyik tulajdonosát és ügyvezető igazgatóját kérdeztük.

Mit kell tudnunk az Attractról?

Az Attract interior design 1998-ban alakult, mint teljes körű tervező és kivitelező cég. A cél egy olyan átfogó belsőépítészeti szolgáltatás kialakítása volt, ami prémium kategóriás alapanyagokkal, minőségi munkavégzéssel, a határidők betartásával tűnik ki a hazai szolgáltatók mezőnyéből.

Miben áll a cég tevékenysége?

Teljes körű belsőépítészeti szolgáltatást nyújtunk, ami optimális esetben a belsőépítészeti tervezéssel kezdődik, majd belsőépítészeti generál kivitelezéssel, és az ehhez kapcsolódó kereskedelmi szolgáltatásokkal egészül ki. Számos esetben csak a tervek elkészítésére kapunk megbízást, ami kiegészül tervezői műszaki vezetéssel, tenderek véleményezésével és műszaki ellenőrzéssel. De előfordul az is, hogy kész tervekkel fordulnak hozzánk, ilyenkor mint egyedi gyártó illetve beszállító veszünk részt a projektben.

Miben áll a cég filozófiája?

Kollégáimmal rendkívül fontosnak érezzük a naprakész tudást, az új anyagok, technológiák ismeretét, az aktuális trendek, a vezető bútor-, burkolat-, és világítótest gyártók legújabb termékeinek a megismerését.

Milyen koncepció alapján valósult meg a Corso Hotel belsőépítészeti kivitelezése?

A szálloda belsőépítészeti terveinek elkészítésére 2009-ben, egy kétkörös tervpályázat elnyerése után kaptunk megbízást. A cél egy prémiumkategóriás, a butikhotelekre jellemzően egyedi karakterű, helyi értékeket is felvonultató belső tér, Pécs legmodernebb szállodájának megteremtése volt. A kialakítás során igyekeztünk a pécsi szellemet is megjeleníteni a belső terekben. A lakószobákat és a folyosókat a vendégek egyedi igényeire szabva, szintenként eltérő stílusjegyekkel terveztük meg. Más és más a hangulat, a színvilág és az anyaghasználat.

A recepciós pult burkolatába például egyedileg gyártott Zsolnay elemeket integráltunk, a lakószobákat pedig pécsi művészek festményei, illetve Pesti András fotográfus Pécs témájú fotó printjeivel tettük érdekesebbé.

Miért esett a választás a Coninvest által forgalmazott termékekre?

A forgalmazott gyártók nagy részét a milánói bútorszalonokról már előzőleg is ismertük, és kedveltük. A Coninvest termékpalettájából szinte minden belső térbe tudunk tökéletes bútorokat-kiegészítőket válogatni.

Jellemzően mely terekben használják a Coninvest termékeit?

Lakóterekbe, éttermekbe-hotelekbe, de akár stílusos irodák berendezésében egyaránt.

Milyen volt a közös munka? Ez volt az első együttműködés a két cég között? Terveznek további közös munkákat a jövőben?

A Corso hotel kapcsán ismertük meg egymást, a Coninvest adta be a számunkra legszínvonalasabb, beszállítói pályázatot.  Azt gondolom, hogy a hotel tervezése-kivitelezése során példaértékű kapcsolat alakult ki köztünk, ami azóta szélesebb tervezői-kereskedelmi együttműködéssé fejlődött.

Webfejlesztés: Ketsh Web
Copyright 2011 Coninvest Kft. Minden jog fenntartva.

Cookie Policy HU