Ajánlat kérése

(több elem kijelölése: ctrl + klikk)

Otthon, édes otthon

Otthon, édes otthon

Közel másfél hónapja otthon van szinte az egész világ. Otthonról dolgozunk, otthon tanulunk a gyerekekkel, miközben tökéletesre fejlesztjük a konyhaművészetünket és végre marad idő a rég halogatott teendőkre is. Új szokásaink alakultak ki, új életritmus vette kezdetét, amelybe lassan belejövünk, beletanulunk. Aki egy kertes házban tölti épp a „háziőrizetét”, annak nyilván egy kicsit elviselhetőbb a bentlét, hiszen a természet közelsége, látványa a laptop mögül mégiscsak inspirálóbb, mint egy nyüzsgő irodaház. Ugyanakkor egy lakótelepi home office egy ízléses terasszal is lehet nagyon hangulatos és kellemes környezet, ha van elég kreativitásunk a meglévő bútorok funkcionális és esztétikai átrendezéshez, vagy új terek kialakításához.

Az időnk nagy részét most beláthatatlan ideig még bizonyára otthon kényszerülünk eltölteni, így ebben az időszakban tényleg nem mindegy, hogy milyen az az enteriőr, ami otthonmaradásra bír, ami egész nap körülvesz.

Itt van máris kezdő ötletnek egyik kedvenc beszállítónk, a Pedrali új kollekciója, ami a #pedralitales fantázianévre hallgat. Azt gondoljuk, hogy ez egy nagyon kedves és találó elnevezése az új irányzatnak az indoor és outdoor bútorok terén. Most, ebben a nem mindennapi időszakban talán fogékonyabbak vagyunk a mesékre, a finomságokra, a szépségre. A Pedrali új kampányának elnevezésében érzelmileg benne van a mesevilág, a romantika és az olasz vibráló életérzés is. A bútorokat egyszínű, élénk piros háttérrel mutatták be legújabb online platformjukon, ahol megjelennek a régi, 19. század végét idéző kanyargós, romantikus formák éppúgy, mint a modern, letisztult elemek is. Az acél váz a kerti székek esetében tikfával és kőrisfával kombináltan több színben is hódít, minden kényelmet maximálisan kiszolgálva. A székek és asztalok, mint ahogy azt megszokhattuk már, könnyen tisztíthatóak, nagyon időtállóak. Vannak olyan modellek, melyek ülőrésze hosszában és keresztirányban is szőtt, viszont erre is igaz a strapabíró kivitelezés.

Ha a házunkat, illetve a belső falakat a képek láttán nem is festjük vibráló pirosra, a kiegészítők tekintetében érdemes gondolkodni ebben a feltűnő színben. Például egy vezeték nélküli kültéri lámpa élénk színéhez a pasztell árnyalatok most nagyon divatosak, jó ízlésről, jó összhangról árulkodnak. Akár egy egyszerű, kerti kiülős-dolgozós sarkot tervezünk vagy épp egy chill-ezős - pihenős kinti kanapét, érdemes a színeket jól összeválogatni, hogy a későbbiekben is jól variálható legyen, eleget téve a különböző rendeltetési igényeknek.

Van egy olyan közmondásunk, hogy „nem a ruha teszi az embert”. Nos, ebben biztosan van igazság, de az öltözködés esetében, ahogy a lakásunk „öltöztetése” esetében sem mindegy, hogy számunkra és mások számára milyen vizuális élményt nyújt az enteriőr, és milyen kényelmet biztosít. Ha akarjuk, ha nem, lelkivilágunkra hatással vannak a színek, a formák, az anyagok. Most talán több idő van arra is, hogy elmélyedjünk egy picit ebben az ötletelgetésben, bevonva a tervezésbe a családot is és megalkossuk álmaink kültéri nappaliját, vagy a legvagányabb dolgozós kuckót.

Inspiráció gyanánt szolgáljanak az alábbi fotók, kérdés esetén pedig szívesen állunk az Önök rendelkezésére a tervezéstől egészen a kivitelezésig.

 

Webfejlesztés: Ketsh Web
Copyright 2011 Coninvest Kft. Minden jog fenntartva.

Cookie Policy HU