Ajánlat kérése

(több elem kijelölése: ctrl + klikk)

Velünk újult meg a Danubius Hotel Marina és a Hotel Annabella

Velünk újult meg a Danubius Hotel Marina és a Hotel Annabella

Egyik legújabb referenciánk is a Balaton partjáról származik: két szálloda éttermének átalakításában segédkeztünk Balatonfüreden. A Danubius Hotel Marina és Hotel Annabella számára a Coninvest székeket, bárszékeket, asztalokat és padokat szállított. A projektről Máté Tibor belsőépítésszel beszélgettünk.

 

Balatonfüred két legnagyobb szállodája, a Danubius Hotel Marina és a Hotel Annabella étkezői a közelmúltban nagymértékű átalakuláson mentek keresztül, amihez a Coninvest csodás beltéri bútorokkal járult hozzá: a szállodák éttermeibe székeket, bárszékeket, asztalokat és padokat szállított.

A projektről és a Coninvest-tel való együttműködésről Máté Tibor belsőépítészt kérdeztük.

 

Mik voltak a fő irányelvek a Hotel Marina és a Hotel Annabella belső tereinek kialakítása során?

A két hotel projektje folyamán az új elemként megjelenő látványkonyha igényén felül az éttermi funkciót, a konyhatechnológiát tartottuk elsősorban szem előtt. 

A projekt során nagyobb átalakításokra is szükség volt, több terem összekapcsolásával hoztunk létre új tereket. A Marinában a pult cseréje is ebben az ütemben zajlott.

Szerettünk volna a vendégek számára többfajta elhelyezkedési lehetőséget is felkínálni. Ezért kerültek a terekbe high table konfigurációk, sorolt padok variálható asztalokkal, illetve többféle asztalforma is.

Különleges újdonság, hogy az új asztalok ezentúl nem kapnak abroszt, viszont felületükön finom mintázat található. Az új ülőbútorok pedig „vizes fürdőruhaállóak”, ami sokkal strapabíróbbá és időtállóbbá teszi őket.

 

Idén visszatért a tenger, a tengeri világ, a Balaton motívuma a tervezés, a belsőépítészet világába. Hogyan jelennek meg ezek a két szálloda belső tereiben?

Ez a trend megfigyelhető az anyaghasználatban, a színekben és a formákban is. Az étkezők színvilágában főként a kékek, sárgák, homokszínek dominálnak, az akusztikus burkolatokon is ezek a színek köszönnek vissza. Az akusztikus álmennyezeten a hullám motívuma jelenik meg. A csengő-bongó zajos kerámia helyett akusztikus fa hatású vinyl parketta került lerakásra.

 

Mi jelentette a legnagyobb kihívást a projektek során?

Szerencsére nem a bútorok kiválasztása! Ebben a Coninvest kitűnő partner volt. A konyhatechnológia és az épületgépészet okozott számunkra nagyobb kihívást, de a projekt végére minden a helyére került.

 

A két szálloda menzáinak bútorait a Coninvest szállította. Miért rájuk esett a választás?

Erre a kérdésre nagyon egyszerű a válasz: a Coninvest egy régi megbízható partner, kitűnő referenciákkal, segítőkész profi munkatársakkal.

 

Hogyan zajlott a közös munka, a bútorok kiválasztása?

Ismertettem az elvárásaimat a Coninvest szakértőivel, ők pedig ezek alapján pont azokat a bútorokat mutatták be, amiket a szállodák tereibe elképzeltem. Munkájukkal maximálisan elégedett voltam, hamar megtaláltuk a közös nevezőt az elképzelések megvalósítását illetően.

 

Webfejlesztés: Ketsh Web
Copyright 2011 Coninvest Kft. Minden jog fenntartva.

Cookie Policy HU