Ajánlat kérése

(több elem kijelölése: ctrl + klikk)

Design és Dolce Vita: Olaszországban jártak a fiatal tervezők

Design és Dolce Vita: Olaszországban jártak a fiatal tervezők

Az ősszel megrendezésre került Restaurant Design Pályázatunk révén két fiatal tervező kísérhetett el minket szakmai utunkra.

Kész Borbálával, a Budapesti Műszaki Egyetem építész hallgatójával és Viszketh Tamással, a KREA Kortárs Művészeti Iskola tanulójával február közepén elutaztunk Olaszországba, ahol a fiatalok közelebbről is betekintést nyerhettek a tervezés és gyártás világába.

A kétnapos szakmai út első állomása a Bergamo közelében lévő Pedrali gyár volt. Az elegáns és stílusos székeiről ismert vállalat tulajdonosa, Monica Pedrali fogadott minket, aki készségesen válaszolt a fiatalok kérdéseire. A két tervező a műanyag székek fröccsöntési technológiájába is betekintést nyerhetett, így nem csak a tervezés, de a gyártás terén is gazdagodtak némi tapasztalattal.

A második nap már a természetes anyagok jegyében telt. Klasszikus, fából készült székek gyártóival találkoztunk, akik a manufaktúrától egészen az automatizált gyártósorig bemutatták munkájukat. Az olasz szakemberek megmutatták a nyers fadeszkák szárítási technológiáját, a fafaragások esztergapadjait, a fésűs nútolást, pácoló és lakkozó üzemet, az aranyozási bordűrök felhelyezésének technológiáját, végül egy kárpitos üzemben fejeztük be az utunkat.

Rendkívül tartalmas és hasznos két napot töltöttünk Olaszországban. A fiatal tervezők reményeink szerint sokat tapasztaltak, hiszen érdekes és fontos kiegészítője lehet ez a két nap későbbi munkáiknak. 

Webfejlesztés: Ketsh Web
Copyright 2011 Coninvest Kft. Minden jog fenntartva.

Cookie Policy HU