Ajánlat kérése

(több elem kijelölése: ctrl + klikk)

Közösség Coninvest székeken

Közösség Coninvest székeken

Sorban nyílnak a közösségi munkahelyek, ahol egy átlagos irodához képest nagyobb szerepet kap a rugalmasság és az alkalmazkodó készség. Ezt a szemléletet a belső terek tervezésekor is figyelembe kell venni, így az újonnan nyílt miskolci Grabovsky Coworking&More esetében is számos innovatív szempontot  tartottak szem előtt. Tóth Tímea építész-tervező művésszel beszélgettünk.

Mi volt a fő koncepció a Grabovksy belső terének kialakításakor?

A tetőtérben előzőleg egy építész iroda működött, látszó gerendákkal, amibe már az első alkalommal beleszerettünk: világos irodai teret akartunk, mely otthonos is egyben. A belső teret co-working munkakörnyezetre terveztük: legyenek saját, elszeparált bérelhető munkahelyek és egyben használható legyen rendezvény helyszínként is. Egy olyan kreatív, fiatalos és lendületes környezetet álmodtunk meg, amelyben különböző területen működő civilek, vállalkozók, szabadúszók, egyetemisták, start up cégek és hasonló gondolkodású szakemberek egy térben dolgoznak, alkotnak, közösséget építenek. Miskolcon és az észak-magyarországi régióban elsőként hoztunk létre közösségi irodát, amely egyben rendezvénytérként is funkcionál.

Egy hagyományos irodához képest mire kellett külön figyelni/más hangsúlyt fektetni a tervezéskor?

Célunk volt egy olyan tér kialakítása, mely open office-ként és közösségi térként is tud funkcionálni. Mindemellett a tárgyaló boxokban lehetőség van elvonulni, személyes találkozókat és tárgyalásokat folytatni. A közösségi térben nagy hangsúlyt fektettünk a mobiliák variálhatóságára, átrendezhetőségére.

Mi az a három fő elem, ami mindenképpen kiemelendő, vagy ami egyedivé teheti ezt a projektet?

Kiemelném a tárgyaló 'boxokat', melyek külön-külön arculatot kaptak. Jellemző rájuk az oldalfal színezés (indigó kék, türkiz és szürke), erre került egy erős grafikai elem. Bútorozásban is kerestük a kontrasztot, vagy épp a harmóniát ezekben a helyiségekben. A második elem a grafikai arculat lehet, melyet Veit Péter / Redon tervezett. Számos megbeszélés volt a megrendelő, közte és köztem, hogy valami különleges jöjjön létre. Az üvegfóliákon a logó átiratai, az inspiráló szövegek, mind hosszas munka eredményei.
A harmadik elem pedig a nappali otthon érzése, mely abból is adódik, hogy a teakonyha ezen térrész mellett van közvetlenül, így egy kávéval a kezünkben ülhetünk a kanapén és intézhetjük a napi dolgainkat, mint akár otthon.

Milyen bútorokat szállított a Grabovskyba a Coninvest? Miért ezekre esett a választás?

Pedrali Volt székeket és bárszékeket rendeltünk, könnyű súlyuk (műanyag), a rakásolhatóság és az élénk színei miatt (türkiz, sárga). Ezek tökéletesen használhatóak rendezvényekhez és egy-egy gyors meetinghez egyaránt.
Az egyik tárgyalóba, mely kiemelt eseményekhez, találkozókhoz dedikáltunk, kényelmes székeket álmodtunk meg, melyhez a Rossetto Tula forgó székeket választottunk.

Összességében milyen volt a Coninvesttel a közös munka?

Igazán hatékony volt, a széles termékpalettának köszönhetően minőségben nem kellett kompromisszumot kötnünk és árban is az általunk meghatározott összegben tudtunk maradni. Egy személyes találkozó alkalmával, a megrendelővel közösen kiválasztottuk a bútorokat és színeket, a megrendelés már gyorsan és simán ment.

Webfejlesztés: Ketsh Web
Copyright 2011 Coninvest Kft. Minden jog fenntartva.

Cookie Policy HU